Güzellik Salonları

Tunalı Kadın Sağlığı Merkezleri

Tunalı'daki Kuaförler

Tunalı'daki Diyetisyenler

Güzellik Salonu Tavsiyesi

Güzellik Salonu Tavsiyesi

Son yılların en önemli trendlerinden birisi hiç şüphe yok ki, güzellik salonlarına gidilmesi. Bunun en temel nedenleri arasında iki temel faktör baş sırada geliyor. Bunun ilki elbette İnstagram, Facebook gibi sosyal medya hesaplarının da yaşamımıza kattığı katma değere istinaden insanların çok daha güzel olma isteği. Bir diğer neden ise biraz daha sosyalleşme düşüncesi elbette.

Ama neden ne olursa olsun insanlar güzellik salonuna gidiyor ve gitmeden öncede doğal olarak güzellik salonu tavsiyesi istiyorlar yakın çevrelerinden.

Eğer sizden de birileri nedeni ne olursa olsun güzellik salonu tavsiyesi istiyor ise şu noktalara uyarak tavsiyelerinizi vermenizde fayda var. Aksi halde verdiğiniz güzellik salonu tavsiyesi çok da işe yaramayacağı gibi sevdikleriniz sizi seven ve/veya önemseyen insanlar ile aranız açılacak olduğundan son derece hassas olan bir konudur ve özen göstermek gerekir.

İşte o temel noktalar:

  • Öncelikli olarak kendinizin gitmediği, kulaktan dolma bilgiler ile güzellik salonu tavsiyesi edemezsiniz. Örnek vermek gerekir ise diyelim ki epilasyon için gittiğiniz bir güzellik salonu ise memnun kalmışsanız tavsiye etmelisiniz. Aksi halde gerekçesi ne olursa olsun tavsiye etmemelisiniz.
  • Güzellik salonu tavsiyesi yaparken bir diğer önemli husus karşınızdaki kişinin beklentileridir. Tavsiye edeceğiniz mekan mekana gidecek kişinin beklentilerine yanıt verir yeterlilikte olan bir merkez olmalıdır. Unutmayın ki güzellik salonlarında verilen hizmet ağı oldukça geniş ve her merkezde her hizmet bulunacak diye bir kaide olmadığından, ben epilasyon hizmeti aldım ama belki cilt bakımı hizmeti de veriliyor diye afaki bilgiler ile kişi yönlendirilmemelidir.
  • Eğer siz farklı güzellik uygulamaları için farklı merkezlere gidiyor iseniz o zaman diyelim ki, her ikisinde de gidecek kişinin istediği hizmetleri veriliyor ise o zaman güzellik salonları arasında bir kıyaslama yaparak yönlendirme yapmalısınız. Gidilecek olan mekânlardan hangisi daha temiz, daha hijyenin ise o güzellik merkezine öncelik vermeli.
  • Tüm bunların yanında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus elbette mekânın güzellik merkezi için temel yeterlilikleri karşılayıp karşılamadığı. Yani Sağlık Bakanlığı ve diğer kurumlardan yasal izinlerin alınıp alınmadığı, ruhsatının olup olmadığı dikkat edilmesi gereken hususların başında geliyor.
  • Gidilen mekânda size hizmet veren kişinin yetkinliği de mutlaka iyice sorgulanması gereken konuların başında geliyor. Yani eğer cilt bakımı yapan bir kişi ise herkes doğru ve sağlıklı bir biçimde cilt bakımı yapamayacağından bu alanda gerekli eğitimleri almış deneyimi var mı noktaları iyice araştırılmalı. Ayrıca özellikle cilt bakımı gibi uygulamalarda kullanılan malzemelerin dermokozmetik olup olmadığı iyice araştırılmalı.
  • Fiyat konusu güzellik salonu tavsiyesi istenince asla es geçilebilecek bir konu değil ama en önemli kriterlerin de başında gelmiyor. Zaten net bir rakam vermek de kimi zaman mümkün değil ama verilen hizmet için söylenen ücret ortalamanın çok altında veya çok üstünde olmamalı.
  • Son olarak yine eşdeğer güzellik salonları içinde güzellik salonu tavsiyesi isteyen kişi ulaşımı en kolay olan yer önerilmeli.

Tunalı Ağda Salonu

Tunalı Ağda Salonu

Gerek erkeklerin, gerek ise kadınların var olduğundan beri en büyük bedensel problemlerinden birisi hiç kuşku yok ki, kendilerinin istemi dışında çıkan tüyler olmuştur ki, bu tüylerden kurtulmak için insanlar geçen zaman içinde farklı yöntemler geliştirmiştir. Bu yöntemlerin başında ağda gelir.

İlk başlarda ağdayı evde yapan insanlar günümüzde artık hazır ağdalar ile rahatça saatlerce ağda yapmaya uğraşmadan bu işi hallediyorlar ama bazı insanlar da ağda yaptırmak için bir ağda salonuna giderek profesyonelce bu hizmeti alıyorlar ki, Ankara'nın en güzide, en nezih, en eski merkezlerinden birisi olan Tunalı ağda salonu noktasında da oldukça iddialı bölgeler arasında.

Tunalı Ağda Salonu ve diğer ağda salonlarında olması gereken malzemeler şunlardır:

1-Sir Ağda: Ağda salonlarında ağdanın yapılmasına olanak veren ağda malzemesidir. Tunalı ağda salonları bu noktada son derece hassas olan yerlerdir ve insan sağlığına zarar vermeyecek, çevreye duyarlı olan ürünleri kullanırlar.

2- Ağda Bezi: Ağda işlemi son derece özel bir uygulama olup, rastgele yapılamaz. Bu yüzden de mutlaka ağdanın sağlıklı ve hijyenik olması için ağda bezi kullanarak, ağda yapılan yerin işlem sonrası silinmesi gerekir. Kullanılan bez kişiye özel olmalı, tek kullanımlık olmalı ve kişinin cilt tipi ne olursa alerji, tahriş vb. sorunlara yol açmayacak cinsten olan bir bez olmalıdır.

3-Yağ (Ağda sonrası kullanılmak için): Ağda yapılması ile işlem bitmez, sonrasında cildi korumak için mutlaka cilde yağ sürmek gerekir ki, Tunalı ağda salonu alanlarında kullanılan yağlar, tamamen cilt yapısına uygun olan, ağda sonrası cildi yumuşatan yağlardır. Her yağ cilde uygulanmaz o yüzden de bu tür merkezlere gidildiğinde kullanılan yağın ne olduğunu, cilde olan faydasını mutlaka öğrenmek gerekir.

4- Ağda Yatağı: Ne alaka diye düşünmemek gerekir zira ağda uygulaması vücudun tüm bölümlerine yapılabilen bir uygulamadır ve böyle olunca da gerek ağda yapılan kişinin rahatı, gerek ise uygulamayı yapan kişinin işlemi kolayca uygulayabilmesi için mutlaka ergonomik, amacına uygun yapıda yataklar kullanılmak durumundadır. Sıradan bir koltukta bu işlemin uygulanma şansı yoktur.

5- Kabinler: Tunalı ağda salonu alanlarında pek çok insan aynı anda ağda yaptırabilir, hal böyle olunca da kişilerin birbirini görmemesi ve işlemin birbirinden etkileşim haline girmeden uygulanması için böylesi merkezlerde arada kabinlerin olması her açıdan önem taşır.

Ağda yaptıracağınız merkezde mutlaka bu malzemelerin olup, olmadığını araştırmalı ve ona göre kararınızı vermelisiniz. Bunun yanında diğer benzer merkezlerde olduğu ağda salonları da randevu ile çalışır. Gitmeden önce mutlaka telefon etmeniz ve size en uygun zaman dilimi için randevu almanız şarttır. Tüm bunların yanında bu merkezlerin çoğunun Pazar günleri kapalı olduğunu düşünerek hafta içi veya cumartesi bu hizmeti alabileceğinizi bilmenizde fayda var.

Fiyatlar ise uygulanan bölgeye göre farklılıklar gösterir. Hatta tam bacağa verilen rakam ile yarım bacak için ağda fiyatı bile farklıdır. Yüz, kol altı, dekolte, bacak, kol, tüm vücut gibi farklı farklı bölgeler için farklı rakamlar mevcuttur. Ayrıca fiyatlar firmaların fiyat politikasına göre değişiklikler göstermektedir.

Son olarak bu hizmet alınmadan önce mutlaka hizmeti verecek kişinin yetkinliği ve referansları araştırılmalıdır. Ağda da diğer güzellik uygulamaları rastgele yapılabilecek bir uygulama değildir.

Tunalı Epilasyon

Tunalı Epilasyon

İnsanoğlunun varoluşuna bağlı olarak vücudunda oluşan tüyler de kaçınılmaz ve insanın doğumu ile beraber, koltuk altı, kollar, dudak üstü, bacak ve genital bölgelerinde ağırlıklı olarak kıllar oluşuyor ki, kimse de bu tüyler ile dolaşmak istemediğinden kendince kurtulmak istiyor. Günümüzde kurtulmak için en sık başvurulan yöntem epilasyon. Ankara'nın en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Tunalı ise epilasyon alanında çok sayıda merkezin olduğu bir cadde.

Teknolojinin ilerlemesi ile beraber epilasyon alanında ilerlemeler kaydedilmiş durumda ve cildin farklı bölgeleri için farklı cihazlarla epilasyon uygulamaları Tunalı epilasyon merkezlerinde yapılıyor. Zaten burada dikkat edilmesi gereken en temel husus, doğru teknik ve makinanın doğru bölgeye uygulanması.

Tunalı epilasyon merkezlerine gidildiğinde de sorulabileceği görüleceği üzere şu hususlar oldukça önemlidir ve mutlaka dikkat edilmelidir:

  • Cihazlar olabildiğine son model olmalı ve mutlaka 6 ayda bir lazer epilasyon başlıklarının değiştirildiğinin garantisi verilmelidir.
  • Yapılan uygulamada ciltte yanık, ağrı, sızı oluşmaması için lazer epilasyon cihazlarının yanında kesinlikle soğutucu aparatlar bulunmalıdır. Bu soğutucu aparatların görevi yapılan işlem sırasında, epilasyon başlamadan önce ve sonrasında püskürtme işlemi yaparak ciltte oluşacak olası sorunları önlemektedir.
  • Tunalı epilasyon merkezlerinde alanında uzman eğitimli, kullandığı makineyi tanıyan, gerekli sertifikaları olan epilasyon merkezleri uzmanları çalışmaktadır.
  • Hizmet alınan merkezlerde hijyen ve sanitasyon konusuna gerek kullanılan cihazlarda, gerek ise ortam konusunda dikkat edilmelidir. Zira söz konusu olan cihazlar, farklı kişilerde uygulandığından mutlaka temizlik kurallarına uyulması önemlidir. Keza ortamın temizliği son derece önemlidir. Hijyenin olmadığı bir yerde epilasyon yapılması sağlıklı olmayan bir uygulamadır.
Kullanılan cihaz mutlaka hizmet verilen bölgeye uygun olan bir cihaz olmalıdır. Aksi halde verilen hizmetten istenen kalite elde edilmesi mümkün değildir.

Tunalı epilasyon merkezlerinde tüm bunlara özen gösterilen yerlerdir. Ve şu tip cihazlar kullanılmaktadır:

  • Noyag Lazer Epilasyon Cihazı: Dalga boyu itibarıyla diğer uygulamalara göre köklere daha fazla derinliğe ulaşabilen bir cihazdır. Tüm kıl köklerinde rahatlıkla uygulanabilir.
  • Alexandrite Lazer Epilasyon Cihazı: Büyük, kapsamlı cilt merkezlerinde rahatlıkla uygulanır. Geniş kapsamlı uygulama cihazıdır.
  • Leda Lazer Epilasyon Cihazı: Tarama lazer epilasyon cihazı olarak da adlandırılır. Hassas cilt tiplerinde bile rahatlıkla uygulanabilir ve ışık hızında olan bir cihazdır.
  • Diode Lazer Epilasyon Cihazı: Ütüleme cihazı olarak da adlandırılan bir cihazdır. Ağırlıklı olarak yüz, sırt, kol, üst bacak bölgelerinde kullanılan bir cihazdır. İnce siyah ve ince renkli kıllar cihazdır.
Tüm bu cihazlarla uygulanan epilasyon hizmetleri Tunalı epilasyon alanlarında ağırlıklı olarak haftada 6 gün hizmet vermekte ve Pazar günleri kapalı olmaktadır. Merkezlerin çoğunluğu sabah 9.00 ile akşam 21.00 arası açıktır ve hizmet alınması için mutlaka randevu alınması gerekmektedir. Randevusuz hiçbiri hizmet vermemektedir. Fiyat ise uygulanan bölgeye, kılın uzunluğu ve sıklığına, seans türüne göre değiştiği gibi fiyatlar kurumlara göre de değişmektedir.

Tunalı Güzellik Salonları

Tunalı Güzellik Salonları

Güzellik kavramı tüm insanlar için son derece önem taşıyan bir kavram, hal böyle olunca da insanlar farklı yaşlarda hemen her zaman farklı neden veya nedenler ile güzellik salonlarına sıkça başvuruyor. Ankara'nın en özel ve güzide caddelerinden birisi olan Tunalı'da çok sayıda nitelikli güzellik salonu bulunuyor.

Ankara'nın göz bebeği olan Tunalı Güzellik Salonları kurumlarında verilen kimi güzellik uygulamalarını alfabetik olarak sıralarsak şunlar:

Akne İzi Giderilmesi, Altın Maske, Ameliyatsız Yüz Gençleştirme-V Shape, Anti-Aging, Bio Lifting Çatlak Bakımı, Cilde Esneklik Kazandırma, Cilt Analizi, Cilt Bakımı, Cilt Bakımı-Akneli, Cilt Bakımı-Fresh Havyar, Cilt Bakımı-İnci Maskeli, Cilt Bakımı-Oksijenli, Cilt Gençleştirme, Cilt Sıkılaştırma, Cilt Toparlama, Dermapen, Dermaroller, Doğum Lekeleri, Dudak Üstü Bakımı, Enerpeel Göz Çevresi Bakımları, Epilasyon, G5 zayıflama, Gençleştirme, Göz Çevresi Bakım, Göz Çevresi Morluğu Bakımı, Gözenek Sıkılaştırma, Hücre Yenileme, Hyaluronic Bakım, Kırışık Bakımı, Kök Hücre Uygulaması, Kolojen Bakımı, Leke Bakımı, Leke Giderme, Lifting Bakım, Makyaj, Makyaj Eğitimi-Profesyonel Makyaj Kursu ,Makyaj-Dayanıklı Makyaj, Makyaj-Düğün Makyajı , Makyaj-Gelin Makyajı, Makyaj-Günlük Makyaj, Makyaj-Mezuniyet Makyajı ,Makyaj-Porselen Makyaj , Makyaj-Sahne Makyajı, Makyaj-Tiyatro Makyajı, Makyaj-TV Makyajı ,Maske-Oksijenli , Oksijen Bakımı, Peeling, Peeling-Bitkisel, Peeling, Saç Sıklaştırma Sistemleri ,Saç Sorunları Çözümleri, Saç Tipine Göre Bakım Saç Yerleşim Sistemleri, Selülit Bakımı ,Sivilce Bakımı ,Yosun Bakımı ,Yüz Hatlarının Belirginleştirilmesi, Yüz Toparlama.

Yukarıda belirtilen hizmetler güzellik merkezlerinde verilen temel hizmetler ama kimi kurumlar ki Tunalı Güzellik Salonları için de geçerli bu, belli alanlarda uzmanlaşırken bazıları hemen hepsinde hizmet veriyor.

Tunalı Güzellik Salonları randevu ile çalışan yerler gitmeden önce mutlaka randevu almanız ve size uyan saatleri belirlemeniz gerekiyor. Aradığınızda da göreceğiniz üzere, Pazartesiden Cumartesiye kadar haftada altı gün günde yaklaşık 12 saat hizmet veren yerler. Lakin kimi merkezler Pazar günleri de hizmet veriyor. Bunu gitmeden önce öğrenmenizde fayda bulunuyor.

Tunalı Güzellik Salonları caddenin hemen her yerinde karşımıza çıkabiliyor. Buraya ulaşabilmek için bölgeye çalışan dolmuş ve otobüsler ile gelebilirsiniz. Bunun yanında Kızılay'a metro ile gelip oradan taksiye cüzi bir miktar para ödeyerek de gelebilirsiniz. Ayrıca kendi özel aracınız ile gelmeniz mümkün ki, kimi güzellik salonlarında park sorunu yaşanmıyor zaten. Rahatça aracınızı park edebilirsiniz. Kimi merkezlerin kendi otoparkı bile bulunuyor.

Bölgenin konumu da göz önüne alındığında, Tunalı Güzellik Salonları ekstra özelliklerin olduğu yerler. Öyle ki, kimileri kafe tarzında olan yerler. İçinde vitamin barlar, kahve, çay gibi özel ikramlar bulunabiliyor. Tüm bunların yanında ücretsiz internet olanağı, bahçe vb. ekstra özelliklerin olduğu yerlerde mevcut.

Fiyatlar ise diğer güzellik salonlarında olduğu gibi tamamen firmanın fiyat politikasına, verilen hizmetin türüne ve saatine bağlı olarak değişiyor. O yüzden net bir rakam vermek güç. En doğru bilgi Tunalı Güzellik Salonları aranarak öğrenilebilir.

Tunalı Hilmi Cilt Bakımı Salonu

Tunalı Hilmi Cilt Bakımı Salonu

Her nesnenin olduğu gibi cildimizin de bakım gereksinimi vardır. O yüzden kişilerin beslenmelerine, uyku düzenlerine ne kadar dikkat ederlerse etsinler, dönem dönem cilt bakımı yaptırmaları da gerekir ki Tunalı Hilmi Cilt Bakımı Salonu noktasında farklı seçeneklerin olduğu dahası son derece özel hizmetlerin, caddenin dokusuna uygun olarak verildiği yerlerin başında gelmektedir.

Tunalı Hilmi Cilt Bakımı Salonu hizmeti veren yerlerden hangisine giderseniz gidin, göreceğiniz üzere hepsi Sağlık Bakanlığı onaylı, işyeri açma ruhsatlarının tam olduğu, gerekli hijyen ve sağlık kurallarına uyulan yerler olup, verilen cilt bakım hizmetine uygun olan, alanında deneyimli ve eğitimli dermatolog, uzman ve personellerin çalıştığı yerlerdir. Bu noktada da tüm cilt bakım merkezlerine güvenle gidilebilir.

Ağırlıklı olarak haftada 6 gün ve randevu ile çalışan Tunalı Hilmi Cilt Bakımı Salonu Pazar günleri kapalıdır ve tüm cilt bakım uygulamaları ücretsiz olarak cilt analizi yapıldıktan sonra uygulanmaktadır.

Temel olarak verilen cilt bakım hizmetleri ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Lenf Drenaj / Pressoterapi
  • Termal Yosun Battaniyesi
  • Mini Cilt Bakımı
  • Bölgesel İncelme
  • Klasik Cilt Bakımı
  • Vücut Peelingi ve Bakımı
  • Göz Bakımı
  • Dudak Bakımı
  • Deniz Tuzu İle Peeling
  • Temel Cilt Bakımı
  • Klasik Vücut Bakımı
  • Vitamin Bakımı
  • 150~300 TL
  • Cilt ve Vücut Bakımı
  • Selülit Giderme
  • Allura Nano-Q
  • Kollajen Bakımı
  • Yağlı Cilt Bakımı
  • Arındırıcı ve Yenileyici Akne Bakımı
  • Karbon Maske
  • Antioksidan Bakım
  • Yüz Gençleştirme
  • Havyar Bakımı
  • Yenileyici Cilt Bakımı
  • Anti-Aging
  • Hassas Cilt Bakımı
  • Gençleştirici Bakım
  • Deluxe Bakım
  • Cilt Yenileme / Dermaterapi
  • Lifting Sıkılaştırıcı Bakım
Yukarıdaki uygulamalardan da görüleceği cilt bakımı deyip geçmemek gerekir, herkes için farklı yaş grupları için, farklı cilt sorunları için, yapılan uygulamalar vardır.

Bu uygulamaların tamamında en yeni teknolojiler ve dermokozmetik ürünler kullanılmakta, yapılan uygulamalar sonrasında cildin uygulanan bölümünde herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.

Tunalı Hilmi Cilt Bakımı Salonu cilt bakımı hizmetleri hem kadınlar, hem de erkekler için verilebilmektedir ki, günümüzde erkekler de kadınlar gibi cilt bakımı konusunda gereken duyarlılığı göstermektedir.

Fiyatlar açısından ele alındığında Tunalı Hilmi Cilt Bakımı Salonu kendi şirket politikalarına uygun olarak hizmet verirken, her bir cilt bakımı için alınan ücretler farklılıklar göstermektedir. Birçok hizmet için seans başı olarak ücretlendirme yapılmaktadır.

Yapılan uygulamanın türüne göre bazı cilt bakımı uygulamaları tek bir seans sürerken, bazıları birkaç seans devam edebilmektedir. Kimi zaman bu durumda cildin yapısal özelliklerinin de etkisi mevcuttur.

Yukarıda belirtilen uygulamalar genel anlamda bir cilt bakım salonunda olması gereken uygulamalar olmakla beraber hepsinde tüm bu uygulamaların olması da mümkün olmayabilir. Özellikle kollajen bakımı yaptırmak isteyen birisi önceden arayarak böylesi bir hizmetin verilip, verilmediğini öğrenmelidir.

Bunun yanında Tunalı Hilmi Cilt Bakım Salonu merkezlerine ulaşım son derece kolaydır. Kızılay metrosunda indikten sonra 15 dakika yürüme mesafesindedir. Bunun yanında otobüsler ile de kentin farklı lokasyonlarından rahatça gelinebilir. Kişi özel aracı ile geldiğinde de park sorunu yaşanmaz zira gerek ara sokaklara rahatça park edilebilir ya da kurumların birçoğunun kendi özel park yeri mevcuttur.

Tunalı Hilmi

Tunalı Hilmi

Ülkemizin Başkenti olan Ankara'nın her semti, her sokağı bir başka güzel ve farklı gelir, kültür düzeyinden insanların bir arada yaşadığı yerler. Tunalı Hilmi ise Ankara'nın en eski yerleşim noktalarından birisidir.

Adını ise 1871 ile 1928 yılları arasında yaşamış olan ünlü Türk siyasetçisi Tunalı Hilmi olan kişiden alır. Kendileri, 1. 2. 3 dönem milletvekilliği yapan, Öz Türkçe, kadın, köylü, işçi haklarının savunuculuğunu konusunda çalışmalar yürüten son derece önemli bir zattır. Nitekim tüm bu yaptığı çalışmalar sonucu Ankara'da ismi bu sokağa verilmiştir.

Genel olarak bakıldığında Tunalı Hilmi Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Kavaklıdere semtinde bulunan bir caddedir. Son derece ünlü olan bu caddede ünlü markaların mağazaları, restoranları ve pek çok butik tarzı ya da ulusal, uluslararası ölçekte ünlü olan kafeler bulunur. Butik ve 5 yıldızlı yerli yabancı önemli oteller de yine bu cadde de yer almaktadır. Tüm bunların yanında güzellik salonlarının da son derece modern ve son sistem teknoloji ile hizmet verdiği yerlerdir. Ankara'da sosyal yaşamın en önemli noktalarından birisi olarak kabul edilir. Tunalı Hilmi Caddesi, deyince akla ilk gelen yerlerden birisi Kuğulu parktır ve bu park son derece kendine has yapısı ile hemen her kesimden insanların uğrak noktası halindedir. Tunalı Hilmi Caddesinde trafik tek yönlü ve olabildiğine yoğundur.

Başlı başına kendine ait bir duruşu ve çizgisi olan üstelik bu yıllardır durulmayan bir caddedir Tunalı Hilmi.

Tunalı Hilmi caddesine eğer kendi aracınız ile değil de toplu taşıma araçları ile gelecekseniz metro henüz direkt olarak bu caddeye kadar çalışmamaktadır ama Kızılay'a oldukça yakın olduğundan yürüyerek kolayca gelmek mümkündür.

Yürümek isteyenler için Kızılay metrosunda indikten sonra, Atatürk Bulvarından yukarı doğru yürüyerek, Tunus Caddesini geçtikten sonra bir sonraki durağınız Tunalı Hilmi caddesi olacaktır. Ortalama bir yürüyüş ile 15 dakikada bu güzide caddeye ulaşmak mümkündür.

Onun dışında, Keçiören, Cebeci, Gordion AVM( Çayyolu) ve Çukurambar güzergâhlarından düzenli olarak caddeye otobüs seferleri mevcuttur.

Tunalı Hilmi caddesinde neler yapılır belirtmeden önce, bu çok özel caddenin şiirlere konu olduğunu belirterek Yılmaz Erdoğan o çok meşhur şiirinin ilgili dizelerini anımsayalım.

"Sana şiirler biriktiriyordum fen bilgisi defterimde, ama sen yoktun

Ben, senin beni sevebilme ihtimalini seviyordum, suni teneffüs saatlerinde

Okul servisi seni hep zamansız, amansızca bir lojman griliğine götürüyordu

Ben, senin benimle Tunalı Hilmi Caddesi'ne gelebilme ihtimalini seviyordum"

Uğruna şiirler yazılan bu caddeye gelmek için elbette tek neden Kuğulu Park olmamalı ama Kuğulu Parkta insan tüm bir gün, vaktin nasıl geçtiğini anlamadan vakit geçirebilir. Başlı başına yaşanmışlık kokan bir caddedir Tunalı Hilmi. Cumhuriyet'in ilk yıllarından izler taşır. Ama bunun yanında alışveriş yapsanız da yapmasanız da caddedeki butik ve ünlü mağazaların vitrinlerine bakmak başlı başına bir zevktir. Zira buradaki birçok mağaza AVM'lerde mevcut değildir.

Başka semtlerdeki benzemeyen konsept kafe ve restoranlarda bölgede yer alıyor ki, kendisine bir güzellik yapmak adına buraları da ziyaret edebilirsiniz.

Ama elbette gelmişken güzellik salonlarına uğrayarak güzelliğinize güzellik de katabilirsiniz.